Duurzaam wonen financieren

Woning verduurzamen? Goed voor het milieu en je energierekening! Findigo Advies helpt je graag om het verduurzamen van je woning extra voordelig te financieren!  

Hoe energiezuiniger je woning, hoe lager je energiekosten!  Investeren in duurzaamheid kan zich na verloop van tijd uitbetalen. Zo kunnen je overall maandlasten dus lager uitpakken. Bovendien gelden er voor de financiering van verduurzaming speciale aantrekkelijke voorwaarden, zeker de moeite waard om uit te zoeken dus, wat het verduurzamen van je woning jou kan opleveren! De financieel adviseurs van Findigo adviseren je hier graag bij. 

Duurzaam wonen financieren 
Hoe maak je je woning energiezuiniger en vooral hoe financieer je dat? Natuurlijk kun je het verduurzamen van je woning doen met eigen geld/spaargeld. Ook bestaat er de mogelijkheid om geld te lenen via de Energiebespaarrekening van het Nationaal Energiebespaarfonds en er bestaan verschillende gemeentelijke subsidies waar je wellicht aanspraak op kunt maken bij de financieren van verduurzaming van je woning.  

Aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden bij verduurzamen woning 
Je kunt er ook voor kiezen om het verduurzamen van je woning mee te financieren in je hypotheek. Daarvoor gelden er speciale aantrekkelijke voorwaarden, zoals; 

 • Tot €9.000 lenen, dan geldt er geen inkomenstoets en je kunt dit bedrag bovenop je maximale hypotheek lenen; 
 • Heb je een energiezuinig huis met een officiële energiegarantie dan kun je verder verduurzamen en daar maximaal €25.000 voor lenen; 
 • Is er geen energiegarantie afgegeven dan kun je maximaal €15.000 extra lenen; 
 • Heb je een huis gekocht maar weet je nog niet direct welke energiebesparende maatregelen je wilt toepassen maar wil je dit wel alvast meefinancieren. Dat kan! Je kunt dan maximaal 106% van de huidige waarde extra lenen. Dit geld wordt gereserveerd in een groen bouwdepot geplaatst en je kunt later beslissen wat je gaat doen. 


De voordelen van duurzaam wonen
 voor jou 

 • Je kunt elke maand besparen op de energierekening 
  Groene energie en een goed geïsoleerde woning zijn de juiste stappen richting een duurzame woning. Deze investeringen zorgen voor een opmerkelijke besparing op je energierekening.  

 • De waarde van je woning stijgt  
  Duurzame en verduurzaamde woningen zijn meer geld waard! Hierdoor is de investering zelfs als je binnen kortere tijd verhuist het altijd waard.  

 • Je levert een aanzienlijke bijdrage aan een beter milieu 
  Naast de financiële voordelen die een duurzaam huis opleveren is het minder energieverbruiken natuurlijk beter voor het milieu. De verwarming die altijd een stuk lager kan staan en de stroom die je opwekt zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk.  

 • Je kan er in wooncomfort op vooruit gaan. Energiebesparende maatregelen verbeteren het binnenklimaat van de woning en zullen je woongenot verhogen.  

 
Hoe verduurzaam je jouw woning? 
Verduurzamen van je woning kan op veel verschillende manieren. De ene oplossing levert meer rendement op dan de andere, maar dat hangt ook af van de soort besparing die je wilt treffen. Ook de soort woning, bouwperiode etc. zijn factoren die invloed hebben op de optimale verduurzaming van jouw woning. Hieronder een paar veel voorkomende oplossingen op een rijtje: 

 • Zonnepanelen 
 • Isolatie in muren, daken of middels beter geïsoleerd glas 
 • Warmtepomp 


Advies
 
Wat voor jou de beste maatregelen zijn en hoe je dit het beste kunt financieren, daarover informeren onze adviseurs je graag! Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier en we nemen snel contact met je op. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Findigo Advies maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie