U heeft tijdelijk extra geld nodig?

Geld lenen. Bijna iedereen doet het, bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis. Maar ook voor andere aankopen kan tijdelijke extra financiële ruimte prettig zijn. Wel is het belangrijk dat je alle opties in dat geval naast elkaar zet.

Wil je de zekerheid dat jouw lening voordelig en verantwoord is? 
 Neem contact met ons op

1. Krediethypotheek
Allereerst een voorwaarde: voor een krediethypotheek is het belangrijk dat de waarde van je huis groter is dan je hypotheek. Je huis is bijvoorbeeld € 200.000 waard. Je hypotheek bedraagt € 140.000. Je hebt dan € 60.000 ‘overwaarde’. 

Met die overwaarde kun je een krediethypotheek sluiten. Die hypotheek biedt de mogelijkheid om geld te lenen als dat nodig is voor bijvoorbeeld een studie of grote aankoop. Geld lenen via een krediethypotheek is vaak de goedkoopste leenoptie.  

2. WOZ Krediet

Ieder koophuis in Nederland wordt door de overheid gewaardeerd en krijgt een WOZ waarde. Onder een WOZ-krediet verstaan wij een doorlopend krediet dat alleen beschikbaar is voor eigenaars van een koopwoning. Hierbij is de WOZ-waarde bepalend voor de maximale lening. Er hoeft dus geen taxatie plaats te vinden (en u hoeft evenmin naar de notaris). De rente op een WOZ-krediet is vaak zeer scherp.

3. Creditcard
Met een creditcard kun je aankopen doen die je later in termijnen kunt terugbetalen. De rente die je betaalt is vaak fors, tot wel 15%. En pas op: heb je geen ‘gespreid betalen faciliteit’ dan betaal je 2% boete van het openstaande bedrag, als je te laat je geld terugboekt op je creditcard.

4. Rood staan
Rood staan op je doorlopende rekening, is ook een vorm van geld lenen. Eén op de vijf Nederlanders staat regelmatig rood. Rentepercentages hiervoor lopen op tot 12 á 13%. Zorg dus dat je niet te lang rood staat. En dat je niet onnodig rood staat: boek geld van je spaarrekening tijdig over naar je betaalrekening als je een hoge afschrijving verwacht.

5. Persoonlijke lening | Doorlopend krediet
Een persoonlijke lening, ook wel doorlopend krediet genoemd, is vergelijkbaar met rood staan. Wel kan de rente lager zijn. De rente voor een persoonlijke lening loopt van 6% tot 14%. Goed vergelijken is dus essentieel.

5. Kredietje …
Snelgeldlenen, Saldodipje of Kredietje. Het zijn websites waar je snel een klein bedrag kunt lenen. Let hierbij goed op. De rentes die je betaalt, zijn hoog. Er zijn betere en goedkopere alternatieven mogelijk. 

De juiste lening voor u
Wil je weten wat uw mogelijkheden zijn of heb je nog andere vragen? Findigo Advies kan je precies vertellen welke leenvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Findigo Advies maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie